Ballina Lajme Çfarë vëmendje duhet t’i kushtoni kur blini djathë të imët dhe sa...

Çfarë vëmendje duhet t’i kushtoni kur blini djathë të imët dhe sa gjatë mund ta ruani në frigorifer me ngrirje të thellë

12

Sot ky artikull gjendet në shumë dieta si përbërës themelor. Mirëpo si të zgjidhni djathin e duhur të imët?

E para, lexoni përbërjen e produktit. Prania e qumështit dhe e djathit është e domosdoshme dhe e obligueshme.

Djathi i imët duhet t’u përshtatet standardeve dhe afati i tij i qëndrueshmërisë nuk duhet të jetë më i gjatë se 5 ditë. Kështu që kushtoni posaçërisht kujdes datës së prodhimit.

Në frigorifer me ngrirje të thellë djathi i imët mund të ruhet 2 – 3 javë, transmeton Telegrafi.

Nuk është gjithmonë e mundshme që vizualisht të vlerësoni cilësinë e djathit të imët.

Për ta përcaktuar praninë yndyrave bimore, është e domosdoshme që djathin e imët ta lini në temperaturë dhome një ditë.

Nëse ngjyra e djathit nuk ndryshon, ndërsa ai bëhet edhe më i thartë, është dëshmi që është natyral.

Mund të provoni edhe a ka në vete djathi i imët qull.

Është e nevojshme që mbi djathë të shtoni disa pika jodi. Nëse ngjyra bëhet e kafenjtë, atëherë djathi është natyralë.