Ballina Lajme Lugina me 3 deputet në parlamentin e Serbisë, konfirmohen në rivotim më...

Lugina me 3 deputet në parlamentin e Serbisë, konfirmohen në rivotim më 1 korrik

29

Në bazë të rezultateve nga Komisioni Republikan Zgjedhorë prej 97,23 të votave të përpunuara  lista shqiptare “Alternativa Demokratike Shqiptare-Lugina e Bashkuar” ka fituar 3 mandate të deputetit në parlamentin e  Serbisë, shkruan Titulli.com.

Me gjithë këtë votimi për zgjedhjet parlamentare do të përsëritet në 9 qendra të vendvotimit në komunën e Bujanocit.

Sipas renditjes së kandidatëve mandatin nga lista shqiptare e unifikuar e fitojnë Shaip Kamberi nga PVD, Argjend Bajrami nga APN dhe Nadije Beqiri nga PD mirëpo këto rezultate do të konfirmohen pas rivotimit për zgjedhje parlamentare më 1 korrik për, transmeton Titulli.com.

Zgjedhje parlamentare janë mbajtur më 21 qershor në të cilën morën pjesë 3.159.748 votuese nga  6.584.376 sa ka gjithsejtë të drejtë votë ne nivel të Serbisë.

Rivotimi për zgjedhjet parlamentare do të bëhet më 1 korrik dhe partitë shqiptare kanë bërë thirrje për të dalë duke votuat listën shqiptare.