Ballina Bota Një infermiere zbuloi një simptomë të re që mund të tregojë se...

Një infermiere zbuloi një simptomë të re që mund të tregojë se jeni të infektuar me coronavirus

38

Sytë e kuq mund të jenë një shenjë që një pacient është shumë i sëmurë me coronavirus, sipas një infermiere që ka qenë në vijat e para të pandemisë.

Chelsey Earnest, e cila punon në Qendrën e Kujdesit të Jetës në Kirkland, Uashington , pretendon se sytë e kuq janë të qartë se dikush është i infektuar.

“Kjo është diçka që kam parë në të gjithë pacientët”, tha Earnest. “Ata kanë, si… sy alergji”.

Earnest tha që ajo dhe kolegët e saj, që punuan së bashku në një spital në Uashington, të gjithë vunë re simptomën e çuditshme.

“Unë madje kam parë që mjeku kryesor thoshte: “A i kanë sytë e kuq”? Dhe unë i thosha po. Dhe ai do vazhdonte: “Do të të gjej një shtrat për të”, vazhdoi Earnest.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve paralajmërojnë për simptoma të tilla si ethe të larta, kollë të thatë dhe gulçim – por nuk ka përmendur asnjëherë sytë e kuq.

Ndërkohë, Akademia Amerikane e Oftalmologjisë paralajmëroi anëtarët se ka raporte që coronavirusi shoqërohet me konjuktivit, i cili mund të shkaktojë skuqje të syve, sipas CNN.

Studiuesit kohët e fundit bënë zbulimin befasues se humbja e shijes dhe erës mund të jetë shenja paralajmëruese thelbësore për transportuesit e virusit.