Ballina Lajme Sot shpallen zgjedhjet për Këshillat Nacionale në Serbi

Sot shpallen zgjedhjet për Këshillat Nacionale në Serbi

51

Ministri pushtetit lokal Branko Ruzhiq, sot do të shpallë zgjedhjet për këshillat e pakicave kombëtare në Serbi.

Zgjedhjet do të shpallen për të gjitha pakicat kombëtare që jetojn në Serbi, pasi mandati i të zgjedhurve është në përfundim e sipër.

Pritet të shihet se si do të veprojnë partitë plotike shqiptare në Luginë të Preshevës pasi që në fushatën e zgjedhjeve të fundit janë prentuar se do të zgjidhen problemet e teksteve mësimore, flamurit kombëtarë, përdorimit të gjuhës, informimit në gjuhën shqipe dhe probleme tjera që preokupojnë shqiptarët në Serbi.