Ballina Lajme Sott mbyllet fushata për zgjedhjet parlamentare – “Lugina e bashkuar” synon 3...

Sott mbyllet fushata për zgjedhjet parlamentare – “Lugina e bashkuar” synon 3 deputet

29

Fushata parazgjedhore për zgjedhjet parlamentare të 21 Qershorit në Serbi mbyllet sonte në ora 00:00.

Në këto zgjedhje për herë të parë në një list të përbashkët marrin pjesë edhe shqiptarët. Koalicioni Alternativa demokratike shqiptare “Lugina e bashkuar” synimin e ka të arrijë tre deputet dhe me ndryshimet e reja ligjore me 3 deputet mund të arrihet edhe formimi i grupit parlamentar.

Iniciator i bashkimit të shqiptarve në një list të përbashkët për zgjedhjet parlamentare në Serbi është ministri i punëve të jashtme të Shqipëris Gent Cakaj. Au, javën kaluar ka vizituar edhe komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës për ti dhënë mbështetje listës shqiptare.