Ballina Lajme Vuçiq: Nga 100 euro për çdo qytetarë mbi 18 vjet

Vuçiq: Nga 100 euro për çdo qytetarë mbi 18 vjet

707

Presidenti Serbis, Aleksandër Vuçiq ka paralajmëruar se çdo qytatari të Serbis mund ti ndahen nga 12.000 pë kohën e pandemis së virusit Corona dhe gjendjes së jashtëzakonshme.

Ai, në TV Prva theksoi se shteti për këtë ka mjete të nevojshme për të cilat llogariten se do të mund të shpenzohen rrethë 520 milion euro. Vuçiq tha se për këtë janë duke menduar dhe se ky assesi nuk është hap politikë.

Nga ana tjetër Vuçiq bëri të ditur se shteti do të paguaj pagat minimale për 3 muaj për çdo sipërmarrës, zejtar dhe kompani private që nuk kanë larguar nga puna më shumë se 10% të të punësuarve të përgjithshëm gjatë kohës së pandemisë. Për këtë janë parashikiar se do të shpenzohen nga buxheti shtetit rrethë 700 milion euro.